детски дрехи Буболина Кидс

КАК ДА ОБЛЕЧЕМ ДЕТЕТО НИ ЗА 15 СЕПТЕМВРИ

Този въпрос късае 95% от майките за вълнуващия 15-ти септември почти всяка година. Истината е че модната тенденция при децата не винаги расте в правилна посока и често функционалносто не може да се комбинира с добре изглеждащ външен вид. Поради тази причина често виждаме в училище деца които са облечени добре, но след цял ден в училище с тези дрехи, може да наблюдаваме кожни проблеми. Те най-често са или ужулване или прежилване и в редки случай кожен обрив от непоносимост към материята след изпотяване.

В ПРОЦЕ НА ИЗБИРАНЕ

Това е по-скоро близко до състезание, инспекция по платовете и контрол по чистотата. Най-често родителите търсейки дрехи за децата си ги преобличат още в магазина, което е фрапираща грешка. Представете си още колко родители са направили същото с тази дрешка за техните деца, като не е сигурно те дали страдат от кожни заболявания, които може да се предадат чрез спора като при гъбите или капка през кожата. За това е добре в процеса на търсене да внимавате и винаги да изпирате избраните дрешки преди да ги облечете. Тук някой майки биха попитали ” ако не ги обличаме в магазина, как да налучкаме размера и дължината ” ? Ами простичко е полагате гръбчето на дрешката на гръбчето на вашето дете и преглеждате внимателно размера на ръкавите, раменете и дължината на дрехата дали стига до под кръста ! Леле колко било лесно, ама кой да се сети.

КОГАТО НАМЕРИМ ДРЕХАТА

За какво да гледаме когато намерим дрехата която искаме да облече нашето дете. Първото и най-важното нещо което трябва да гледаме и да внимаваме за него е материята, здравината на шевовете дали е двоен или единичен и дали дрехата е податлива на разтягане. Ако дрехата се разтяга, значи има повече еластан в състава си и лесно ще се развлече т.е. разтегне във времето и ще стои на детето ви като чувал, което няма да ви хареса. Ако шевовете са единични прегледайте ги дали поне са здрави като ги опънете с вашата сила и дали някъде ще започне да пука все едно се къса. Това е звук на късащ се шев и следователно не е здрав ! Другото важно нещо за което да внимаваме е здравината на материята ! Как да проверим материята, ако не разбираме от материя. Попитайте продавача в магазина, прочетете преди това някъде по етикета на дрешката състава й или чрез потъркване в кожа дали се наелектризира. Ако се наелектризира значи преобладава повече изкуствена материя ( полиестер, еластан и др. ) ако не се наелектизира много или въобще значи преобладава повече ( памук ) лесно нали !

ЗА КАКВО ДА ВНИМАВАМЕ

Най-често трябва да внимаваме за материята от която са изработени дрехите тъй като тя е в основата на повечето кожни проблеми в ранна детска възраст. В днешно време материйте са най-различни, а контрола не е особено затегнат и съответно производствените цехове въвеждат най-различни материй при производството. Така те облекчават бюджета и увеличават количеството на платовете си с цел повече бройки, но за сметка на качеството разбира се.

Пазарна Количка
Няма продукти в количката!
Продължи Пазаруването
0
Call Now Button